Sustenabilitate

Privim protectia mediului ca pe o parte integranta a valorilor si obiectivelor companiei noastre, iar angajamentul pentru protectia mediului este reflectat in cadrul tuturor programelor si activitatilor desfasurate.

Urmarim ca impactul activitatilor noastre asupra mediului sa fie nesemnificativ in raport cu limitele permise, si ne luam angajamentul de conformare continua cu legislatia in domeniu si cu cerintele partilor interesate de performanta de mediu a companiei noastre.

Minimizarea folosirii de substante periculoase

Cardinal respecta toate cerintele de mediu ale Uniunii Europene, inclusiv legislatia REACH si Directiva RoHS. Standardele noastre reflecta restrictiile de concentratie pentru substantele interzise si se aplica tuturor produselor comercializate: din PVC rigid si plastifiat, PVC+NBR, SBS, SEBS, PP si EVA. In acest sens, am eliminat utilizarea metalelor grele din tot portofoliul de produse si am dezvoltat o gama de compounduri fara ftalati.

Pentru a putea garanta ca produsele noastre intrunesc toate standardele de mediu, suntem foarte rigurosi in selectarea materiilor prime, asigurandu-ne ca si furnizorii nostri respecta legislatia europeana privind restrictiile de substante periculoase.

Sistemul de management integrat calitate-mediu

Sistemul de management integrat calitate-mediu al Cardinal este certificat conform ISO 9001:2015 și ISO 14001:2015. Politicile in domeniul calitatii mobilizeaza echipa sa se concentreze pe calitatea produselor furnizate in vederea indeplinirii tuturor exigentelor, precum si a cerintelor legale in vigoare. In acelasi timp, politicile cu privire la importanta protejarii mediului si a respectarii cerintelor legale aplicabile aspectelor de mediu sunt insusite si implementate de intreg colectivul nostru.

Siguranta la locul de munca

Desfasurarea activitatilor noastre in conditii de siguranta si protectie a mediului inconjurator reprezinta o parte esentiala a filozofiei companiei noastre si sta la baza intregului sistem de management.

Astfel, depunem toate eforturile sa asiguram angajatilor nostri un mediu de lucru sigur, in continua imbunatatire. Acordam o atentie deosebita implementarii si mentinerii securitatii la locul de munca astfel incat sa asiguram conformitatea produselor si respectarea cerintelor clientilor si a legislatiei in vigoare.

Securitatea si sanatatea la locul de munca sunt monitorizate si mentinute prin eliminarea compusilor periculosi din retetele produselor, prin fluxul de productie corect proiectat, ventilatie si climatizare corespunzatoare si prin instruiri periodice.

Asiguram o monitorizare constanta a starii de sanatate a angajatilor nostri prin programe de medicina muncii si abonamente la clinici medicale de prestigiu.

Gestionarea deseurilor

Reducerea consumului de energie