Inovare

In vederea gasirii celor mai bune solutii tehnice, specialistii nostri lucreaza indeaproape cu clientii, oferind atat servicii de personalizare a produselor existente, cat si optiunea dezvoltarii de produse noi.

In anul 2008, Cardinal a fost atestata ca unitate de cercetare - dezvoltare si inscrisa in Registrul Unic al Unitatilor si Institutiilor de Cercetare-Dezvoltare, parte integranta din Registrul Central al Potentialilor Contractori.

Solutii tehnice adaptate

Stim ca nevoile clientilor variaza, iar obiectivul nostru este sa oferim produse adaptate fiecarei aplicatii in parte. Tehnologia si experienta de peste 20 de ani ne permit sa facem atat ajustari subtile cu privire la duritate, densitate sau culoare, dar si adaptari mai complexe privind tehnologiile si/sau conditiile de prelucrare ale granulelor din PVC rigid si plastifiat, PVC+NBR, SBS, SEBS, PP si EVA.

Proiectare de produse noi

Pentru clientii care au nevoie de compounduri cu caracteristici si performante deosebite, derulam si proiecte pentru dezvoltarea de produse noi si tehnologii de procesare inovatoare.

Mai mult, departamentul de proiectare este in permanenta la curent cu cele mai noi materiale, tehnologii si tendinte din domeniu, astfel incat sa putem anticipa si intampina viitoarele nevoi ale pietei, oferind clientilor nostri un real avantaj competitiv.

Un astfel de exemplu este faptul ca suntem prima companie din Romania producatoare de sorturi de granule SBS/SEBS, EPDM si granule EVA.

Consultanta tehnica

Dialogul nostru cu clientii nu se încheie odata cu livrarea produsului, ci continua pe durata prelucrarii la client, pana la obtinerea aplicatiei finale dorite. In acest sens, oferim consultanta tehnica privind caracteristicile necesare pentru un produs in functie de aplicatia vizata si conditiile optime de procesare si de utilizare a acestora. De asemenea, mentinerea unui dialog deschis cu clientii ne ajuta sa identificam modalitati de perfectionare a produselor.

Proiecte de cercetare

Departamentul nostru de cercetare – dezvoltare deruleaza si proiecte in parteneriat cu universitati si institute de prestigiu din Romania.

- MATNANTECH – „Compozitii polimerice obtinute prin reticulare dinamica-o noua generatie de materiale cu proprietati performante”, contract PNCDI Matnantech

- RELANSIN – „Tehnologie pentru realizarea de noi materiale polimerice performante pe baza de cauciuc EPDM reticulat în matrice poliolefinica, cu aplicatii multiple”

- CEEX Modulul I Matnantech – „Microstructuri polimerice avansate, multifunctionale, cu continut variabil de elastomer structurat si mase plastice”

Proprietate intelectuala